Hvor stort forbrukslån kan jeg ta opp?

Trenger du et lån til oppussing, nedbetaling av gjeld eller for å komme deg på en velfortjent ferie? Eller til noe helt annet? Uansett hva du trenger penger til, så kan et forbrukslån være en god løsning for å finansiere dette på. Men et spørsmål du naturligvis må ha svar på før du i det hele tatt kan vurdere et slikt lån, er om du får låne nok penger av banken til det du trenger. Så, hvor stort forbrukslån kan man egentlig ta opp?

Inntekt og annen gjeld er avgjørende

Det er først og fremst din egen inntekt som vil avgjøre hvor mye du får låne, og dette gjelder for øvrig alle typer lån/kreditt, og ikke bare forbrukslån. Skal du låne 150 000 kroner, så forventes det at du har en inntekt som er kanskje et par ganger større enn dette. Og hvis du i tillegg har annen gjeld, for eksempel i form av boliglån, kredittkort, billån, studielån og lignende, så vil det kreve høyere inntekt og en mer stabil økonomi dersom du skal ha et stort forbrukslån. Men her er det også forhandlingsrom – kan man dokumentere at man ikke tidligere har hatt betalingsproblemer, så vil dette være en stor fordel når du søker om forbrukslån.

Så stor er den maksimale grensen i Norge

Uansett hvor mye du ønsker å søke om å låne, så vil du ikke kunne låne mer enn 500 000 kroner. Dette er maksimalt hva norske banker kan tilby i usikret lån i skrivende stund. De fleste nordmenn søker uansett om summer langt mindre enn dette, og ettersom renten på norske forbrukslån er relativt høy (som regel over 15%), så vil et såpass stort lån koste for mye penger til at de fleste har råd til å betale det ned igjen.Se også nettsiden Forbrukslån Lav Rente for noen lån hvor renten er i det nedre sjiktet.

Hvor mye bør du låne…?

Hvor mye du faktisk bør låne er et annet spørsmål, og det må du nesten vurdere selv. Man bør aldri ta opp et forbrukslån fordi man har økonomiske problemer eller sliter med å betale for seg. Dette fordi at et slikt lån som regel bare vil skaffe deg ytterligere betalingsproblemer, ettersom renter og gebyrer hoper seg opp. Derimot kan man ta opp et slikt lån dersom man trenger penger kjapt og ikke har tid/evnen til å spare, og heller betale ned et lån over flere måneder. Så lenge man behandler et forbrukslån på riktig måte og tar høyde for det i økonomien, så vil det i de fleste tilfeller gå veldig bra. I noen tilfeller kan det å ta opp et lån uten sikkerhet i den hensikt å refinansiere dyre kredittkort og smålån også være en god ide. Refinansiere.net er en nettside hvor du kan lese mer om refinansiering.